Home > Film > Critic's Choice > Hanna Bervoets likes film
Criticschoice
Hanna Bervoets likes film

Een nieuwe maand, dus tijd voor een nieuwe Critic's Choice! Voor de maand maart heeft schrijfster, journaliste en columniste Hanna Bervoets vier van haar favoriete films een plek te geven in het filmprogramma. Zaterdag 3 maart is Hanna aanwezig om haar nummer 1 film te introduceren en mee te kijken: Peter Jackson’s Heavenly Creatures (3 maart 20.30 - TICKETS).

Heavenly Creatures
“Ik zag Heavenly Creatures toen ik veertien was en raakte er meteen van in de ban. De film vertelt het waargebeurde verhaal van vriendinnen Pauline en Juliet, die samen besluiten Pauline’s moeder te vermoorden. De meisjes leven in een eigen fantasiewereld en schrijven elkaar brieven over het fictieve koninkrijk Borovnia, waarin Orson Welles en Mario Lanza ‘Heiligen’ zijn. Regisseur Peter Jackson laat het Nieuw-Zeeland van de jaren vijftig en de fantasiewereld van de meisjes knap in elkaar overlopen. Een originele mix van non-fictie en fantasy, culminerend in een Italiaanse aria, gezongen door de destijds negentienjarige Kate Winslet.”

The Wrestler
“Ik heb een zwak voor gevallen celebrity’s. En voor trailer trash. En voor Amerikaanse  indieproducties. The Wrestler brengt al deze elementen samen. Dus heb ik ook een zwak voor The Wrestler. Hoofdpersoon is Randy Robinson; ooit een bekende worstelaar, nu een versleten man die in een supermarkt werkt. Wanneer zijn gezondheid steeds sneller achteruit gaat, besluit hij contact te zoeken met zijn tienerdochter. Even lijkt Randy zijn leven op de rails te krijgen, maar dan wordt hij gevraagd nog één keer te worstelen tegen zijn oude aartsvijand. Grimmig maar ontroerend drama.”

Catfish
“Nog dagen, weken, maanden na het zien van Catfish heb ik over deze film nagedacht. Was het nou een documentaire of werd alles in scène gezet? Of was de film deels echt en deels nep, zoals sommige mensen beweerden op internet? Ik weet het nog steeds niet, en eigenlijk is dat niet erg. Want de grens tussen feit en fictie is juist waar deze film om draait. Eigenlijk moet je niet te veel over het verhaal weten voor je ‘em gaat zien. Maar vooruit, een voorzetje: twintiger Nev komt via Facebook in contact met de negenjarige Abby, die schilderijen voor hem maakt. Wanneer Nev een internetrelatie met Abby´s oudere zusje krijgt, besluit hij het gezin op te zoeken. Maar dan blijkt niet alles wat het leek…”

Les Amours Imaginaires
“Het verhaal van Les Amours Imaginaires heeft eigenlijk weinig om het lijf: Marie en haar beste vriend Francis worden allebei verliefd op de engelachtige Nicolas. Wat deze film zo bijzonder maakt, is de stijl van de regisseur slash wonderkind Xavier Dolan. Die stijl laat zich het best omschrijven als Breakfast at Tiffany’s meets Godard onder de Facebookgeneratie. Soms wordt het verhaal even onderbroken door minder gestileerde talking heads die uitweiden over verlatingsangst, liefdesverdriet, wraak en amour in het algemeen. Prikkelend en verfrissend.”

Hanna Bervoets schreef in 2009 het boek ‘Of Hoe Waarom’ en in 2011 verscheen haar tweede roman ‘Lieve Céline’. Hanna heeft een vaste column in Volkskrant Magazine en in het tijdschrift Viva. Ze studeerde Media en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam, met als specialisatie Televisie en Populaire Cultuur. In 2008 voltooide zij daarnaast een duale Master Journalistiek en Research.

2012-02-21
Filmagenda